Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Дрогобичі відбувся благодійний показ фільму "Довбуш"

Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
Фото: Дрогобицька міська рада
1/2
Вчора, 20 вересня, у Народному домі імені Івана Франка провели благодійний показ українського історичного фільму «Довбуш». Прокат кінострічки триває в кінотеатрах країни та б’є рекорди касових зборів. Про це повідомили у пресслужбі ДМР.

До міста Котермака творці історичного екшену завітали неспроста. Адже у фільмі можна побачити декілька сцен, зйомки яких відбувались у Дрогобичі. До того ж у фільмі було задіяно декілька акторів-дрогобичан, які зіграли другорядні ролі та були задіяні в масовках.

Фільм зібрав у Народному домі імені Івана Франка справжній аншлаг. До Дрогобича прибув режисер фільму Олесь Санін, який спільно з акторами презентував дрогобичанам кінокартину, а після перегляду фільму поспілкувався з присутніми та відповів на питання, які цікавили глядачів.

Організатором кінопоказу виступила керівниця відділу культури та мистецтв Леся Татарська.

По завершенні сеансу зал тривалими оваціями дякував творцям фільму за важливу роботу, а начальник управління культури та розвитку туризму Володимир Ханас привітав режисера кінострічки, подякував від імені керівництва громади та передав йому сувенірні подарунки.

Ведучими заходу виступили Уляна Войят та Андрій Альберда.

Історичний екшн «Довбуш» Олеся Саніна є одним із наймасштабніших і найдорожчих українських фільмів, з бюджетом у 120 млн грн. Над його зйомками працювала команда з 3 тисяч людей, під стрічку пошили понад 1000 костюмів. Для зйомок фільму побудували або відновили понад 20 історичних локацій. Робота над стрічкою тривала 10 років.

Права на показ українського фільму «Довбуш» придбали вже понад 20 країн, у семи державах світу уже стартували покази.

Дрогобичанам випала нагода не лише безкоштовно переглянути легендарну кінострічку, а й безпосередньо почути історію створення фільму від його творців.

Під час заходу тривав благодійний збір коштів. Загалом організаторам вдалось зібрати 28 095 грн. Зібрані кошти скерують на підтримку ЗСУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ