Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

У двох штатах США через снігову бурю ввели надзвичайний стан

Снігова буря спровокувала транспортний колапс на північному сході США. У штатах Нью-Йорк і Нью-Джерсі оголошено надзвичайний стан.

Рівень снігу місцями досягає 60 см. Близько 2,3 тисяч авіарейсів були скасовані. Очікується, що ще належить скасувати сотні інших рейсів. Нью-йоркський аеропорт імені Кеннеді закрили через необхідність прибрати сніг. У місті не працюють школи.

За даними синоптиків, вітро-холодового індекс (відчувається температура з урахуванням сили вітру) в Нью-Йорку може становити до -25 градусів за Цельсієм. Синоптики попереджають, що при силі вітру 13,5 м/с обмороження настає за півгодини.

Екстрені служби попередили водіїв про те, що погодні умови зробили пересування по дорогах вкрай небезпечним. Губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо заявив: "З цим жарти погані. Люди повинні серйозно поставитися до того, щоб залишатися вдома".

"Якщо вам не потрібно нікуди йти, то, будь ласка, нікуди не ходіть. Тримайтеся подалі від вулиць, і від ваших машин", - закликав новий мер Нью-Йорка Білл де Блазіо.

Губернатор штату Нью-Джерсі Кріс Крісті дозволив державним службовцям, які не виконують завдань першорядної важливості, залишатися вдома. Так само вчинили влади штатів Массачусетс і Коннектикут.

Частина приміських поїздів, що курсують навколо Нью-Йорка, перейшла на скорочена розклад. Деякі важливі автомагістралі були закриті, принаймні на короткий термін. Автобуси в місті ходять з великими затримками.

Бостон також потрапив під удар снігової бурі. Там закрилися школи, а поїзди Amtrack між цим містом і Нью-Йорком тепер ходять за скороченим розкладом.

Попередження про що насувається сніжної бурі було оголошено в деяких прибережних районах, у тому числі на півострові Кейп-Код, у населених пунктах на північ і південь від Бостона, штаті Лонг-Айленд і частково в штаті Мен.

Штормовий фронт простягнувся від нижній частині долини річки Міссісіпі до узбережжя Атлантичного океану. Хоча снігопад у багатьох районах вже слабшає, за прогнозами синоптиків, у п'ятницю в усьому регіоні збережеться дуже холодна погода.

Як повідомили в Національній погодної службі США, в четвер увечері, за неофіційними спостереженнями, найвищий рівень снігу був зафіксований у місті Боксфорд на північ від Бостона - 53 см.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ