Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Франківську відкрилася виставка художнього мікротекстилю "Скіфія"

фото - пресслужба Івано-Франківської міської ради
фото - пресслужба Івано-Франківської міської ради
фото - пресслужба Івано-Франківської міської ради
фото - пресслужба Івано-Франківської міської ради
1/2
1 червня у Центрі сучасного мистецтва в Івано-Франківську відкрилася ІІ Міжнародна виставка художнього мікротекстилю "Скіфія". На виставці представлено художні роботи 65 авторів з 23 країн світу.

Про це інформують на сайті Івано-Франківської міської ради.

Для експонування у II Міжнародній виставці мікротекстилю було обрано художні роботи авторів з Австралії, Аргентини, Бельгії, Бразилії, Великої Британії, Ісландії, Італії, Латвії, Литви, Малайзії, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Румунії, Словаччини, США, Туреччини, України, Фінляндії, Франції, Швейцарії та Японії.

Виставка демонструє захопливі роботи в традиційних техніках та виконані за допомогою експериментального пошуку. Мікротекстиль сам по собі є великою лабораторією, де висловлюється велика ідея в крихітній формі. Створення таких робіт є дуже складним процесом.

На експозиції представлено 72 роботи у форматі 2D та 3D, виконаних за допомогою найрізноманітніших технік, технологій та матеріалів, як традиційних, так і нетрадиційних, інноваційних, які використовуються для створення об’єктів сучасного текстильного мистецтва. Роботи обмежені в розмірі (не більше як 5x5x5 см). Традиційні матеріали, які використовуються: вовна, льон, бавовна, шовк, синтетичні, рослинні волокна, кінський волос, дріт, шкіра; техніки: ткацтво, вишивка, шиття, різні види друку, батік, аплікація, повсть, в’язання. Є твори мистецтва, в яких використано нетрадиційні техніки та матеріали, а також експериментальні комбінації: полілактид та 3D ручка, готові та знайдені природні предмети, метал, відходи ПЕТ, пакетики чаю, гума тощо.

Засновники та організатори виставки - Людмила Єгорова та Анастасія Шнайдер.

Триватиме вона до 15 червня 2021 року. Запрошуємо всіх охочих переглянути захопливі твори мистецтва, відвідавши виставкову залу Центру сучасного мистецтва на вул. М. Підгірянки, 23 до 15 червня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ