Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Франції розпочався 71-й Каннський кінофестиваль

У Франції стартував 71-й Міжнародний кінофестиваль у Каннах. Фестиваль триватиме з 8 по 19 травня. Головні заходи дійства відбудуться в Палаці фестивалів та конгресів на набережній Круазетт, - Громадське.

Люди з ранку почали збиратись біля Палацу фестивалів та конгресів.

Фестиваль розпочнеться з останньої шани історику та режисеру П'єру Рісьєну, який помер 6 травня 2018 року.

Відкриє фестиваль іспаномовний фільм «Всі це знають» режисера Асгара Фархаді. Головні ролі у фільмі зіграли актори — Пенелопа Крус і Хав'єр Бардем. Зазначимо, що востаннє не англо чи франкомовний фільм відкривав фестиваль у Каннах у 2004 році.

Глава журі основного конкурсу кінофестивалю — Кейт Бланшетт. Компанію їй складуть Крістен Стюарт, Леа Сейду, китайський актор Чанг Чен, режисери Ава Дюверном, Дені Вільньов, Робер Гедігян, Андрій Звягінцев.  Останній за словами гендиректора фестивалю Тьєррі Фермо спеціально вчив англійську, щоб дискутувати з колегами на високу рівні.

В рамках програми «Каннська класика» планується показ фільму «Космічна Одіссея» Стенлі Кубрика, яку представить Крістофер Нолан.

Позаконкурсною програмою буде вперше показана стрічка «Соло. Зоряні війни: Історії» Рона Говарда і фільм «Ле-Гран Бан» Жиля Леллуша.

Україна також представить на Каннах свої дві картини. Номінацію Особливий погляд відкриє фільм Сергія Лозниці «Донбас».  А в програмі «Тиждень критики» відбудеться прем’єра українського фільму «Жінка на війні» режисера Бенедикта Ерлінгссона.

Зазначимо, що цьогоріч червона доріжка Канн обійдеться без традиційних селфі — їх офіційно заборонили організатори фестивалю. 

Зауважимо, що компанія Netflix відмовилася від участі у Каннському кінофестивалі після того, як стрічкам, що не виходять в повноцінний французький прокат, заборонили брати участь в основному конкурсі.

Також кінофестиваль  після семирічної заборони участі відвідає данський кінорежисер Ларс фон Трієр зі своєю картиною «Будинок, який збудував Джек». Ларсу фон Трієру заборонили участь у Каннському кінофестивалі в 2011 році, коли він заявив, що «трохи співчуває Гітлеру» та розуміє нацистів.

Закриє кінофестиваль картина Террі Гілліама «Людина, яка убила Дон Кіхота». Фільм, який режисер знімав протягом 19 років У фільмі, головні герої якого - божевільний старий, що вважає себе Дон Кіхотом, і його юний приятель, який став Пансой, знялися Адам Драйвер, Стеллан Скарсгард та Ольга Куриленко.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ