Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Франції відкрилась виставка сучасного українського мистецтва: на що збирають кошти

Виставка-продаж витворів сучасного українського мистецтва відкрилась у Культурному центрі посольства нашої держави у Франції. За перший день відвідувачі придбали мистецьких творів на 10 тисяч євро.
Фото: Культурний центр посольства України у Франції

Зібрані кошти підуть на допомогу українській медицині, зокрема, на відбудову та обладнання для Нововолинської лікарні. Про це повідомив Укрінформ.

«Війна вбиває наших громадян і руйнує наші міста і села, нашу цивільну інфраструктуру. Кошти, зібрані тут, допоможуть обладнати наші лікарні, надати необхідну допомогу та підтримати тих, хто її найбільше потребує. Ви допомагаєте рятувати життя та відбудовувати Україну», - звернувся до гостей посол України у Франції Вадим Омельченко.

В експозиції представлені 68 робіт українських художників, а також їхніх друзів. 

«Ми готували виставку упродовж трьох місяців, аби представити цілий зріз сучасного мистецтва. Є в нас і роботи Любомира Медведя, і Матвія Вайсберга. Тобто за стилем виставка досить різна, екстравагантна. Підбирали так, щоб відображати увесь спектр нашого культурного багатства», - розповіла Вікторія Гуленко, директорка Культурного центру.

За її словами, французи одразу придбали роботи Олесі Трофименко, Валентини Козяр, Міші Сидоренка, українського художника, який живе у Парижі, а також скульптуру Василя Ярича.

Подію організували у партнерстві з Ротарі-клубом Паризьких Єлисейських полів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ