Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У грудні «Jazz Bez» поєднає 16 міст: від Вроцлава до Краматорська

Із 3 по 12 грудня ХV міжнародний джазовий фестиваль «Jazz Bez» святкує своє 15-річчя. Цього року довкола джазу об’єднаються 16 культурних осередків України та Польщі. Урочисте відкриття ювілейного фестивалю відбудеться символічно, як 15 років тому — в містах зародження та розвитку його ідей — Львові та Перемишлі. Квитки на «Jazz Bez» можна придбати із 31 жовтня: Повідомили організатори.

Концерти, джем-сейшени та імпрези зберуть поціновувачів джазу в Києві, Харкові, Тернополі, Луцьку, Рівному, Івано-Франківську, Одесі та вільному Краматорську. Також фестиваль продовжує свою культурну місію та привозить зірок джазу у райцентр Мостиська. Традиційно джаз звучатиме на Батьківщині геніального українського поета Богдана-Ігора Антонича — в лемківському селі Новиціна території Польщі, а ще у Варшаві, Любліні, Білостоці та в Європейській столиці культури-2016 — Вроцлаві.

На п’ятнадцятому «ДжазБезі» виступить близько сотні майстрів джазу зі США, Індії, Греції, Ірану, Туреччини, Вірменії, Казахстану, Німеччини, Австрії, Португалії, Польщі та України! Серед найвідоміших виконавців фестивалю: зірковий проект MATEEN-BAUER-TOKAR-KUGEL, у якому до відомих майстрів фрі-джазу Марка Токара та Клауса Кюґеля приєднаються саксофоніст Сабір Матін зі США та тромбоніст Йоганнес Бауер з Німеччини; Logan Richardson & Igor Osypov Quartet, де талановитий український гітарист Ігор Осипов творить разом із видатним американським саксофоністом Лоґаном Річардсоном та володарі гран-прі найпрестижнішого польського джазового конкурсу «Jazz nad Odra 2015» Vehemence Quartet.

Родзинками фестивалю стануть: джаз на традиційних індійських інструментах (мріданґа, канджира, морсінг); музичні експерименти на органі Хаммонда; джазові інтерпретації Астора П'яццоли на бандонеоні; орієнтальнийджаз на дудуці, українсько-австрійський проект «Лемківська сюїта» та презентація Львівської Школи Джазу та Сучасної музики!

Ювілейний фестиваль «Jazz Bez» відбудеться в рамках кампанії проти ксенофобії в Україні «Мистецтво толерантності».

Довідка:

«Jazz Bez» – транскордонний джазовий марафон, який поєднує десятки міст, сотні музикантів, тисячі меломанів, безліч кілометрів та ще більше відтінків джазу у єдине свято музики і свободи. Фестиваль «Jazz Bez» є унікальним явищем в українській культурі, адже з року в рік він створює потужну транскордонну джазову платформу, презентуючи найкращих представників сучасного джазу з різних країн світу! Все почалось у 2000 році із виступів кількох бендів у Львові та Перемишлі. Відтоді фестиваль стрімко набирає обертів, інтенсивно розширюючи власну географію та кількість джазових виконавців. Тепер вільні звуки «Jazz Bez» лунають в арт-клубах, театрах та філармоніях по обидва боки польсько-українського кордону: від Білостоку до Одеси, від Новиці до Краматорська, від Мостиська до Вроцлава.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ