Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Харкові стартувала вулична виставка #позивнийУкраїна, присвячена військовим

У Харкові на майдані Свободи відкрили вуличну виставку #позивнийУкраїна.
#позивнийУкраїна

Український художник Нікіта Тітов присвятив виставку своїх ілюстрацій захисникам і захисницям України. Виставка відбувається у співпраці з Українським ветеранським фондом Міністерства у справах ветеранів.

Мета проєкту – розповісти про українців, які свої цивільні професії змінили на військові. Раніше вони не думали, що одягнуть військовий однострій. Та коли час настав, зробили свій вибір на користь країни.

“Влітку Український ветеранський фонд спільно з Нікітою Тітовим запустив у соцмережах флешмоб #позивнийУкраїна. Використовуючи ілюстрації художника, ми розповідали історії цивільних, які стали на захист своєї країни”,– каже Наталія Калмикова, виконавча директорка Українського ветеранського фонду. 

Нікіта Тітов намалював ілюстрації про режисерів, кухарів, водіїв маршрутки, вчителів, студентів, тренерів, громадських активістів та багато інших. Свої історії він присвятив:  

"Людям різних професій. Які незалежно від того, чим вони займалися раніше, вдягли військову форму і стали на захист країни. За кожною з цих робіт є історія людини або різних людей, тому що не можна охопити всіх", — каже Нікіта Тітов.

Символічно, що виставка #позивнийУкраїна знаходиться у наметі “Все для перемоги”. Волонтери поставили його на майдані Свободи після початку війни з Росією у 2014 році. Цей намет – не тільки символ боротьби за Україну, а й справжній музей війни й водночас волонтерський центр.

Приходьте на виставку, фотографуйте й розповідайте історії своїх знайомих з хештегом #позивнийУкраїна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ