Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Харкові вимагають прибрати ім’я російського Пушкіна з назви драмтеатру

Культурна спільнота Харкова звернулась із відкритим листом до президента Зеленського, щоби прибрати з харківського драмтеатру ім’я російського поета Олександра Пушкіна.

Підписанти наголосили, що рішення мали прийняти давно, але його навмисно блокували, пише Українська правда.

"Попри те, що в Україні з 2014 року триває війна з росією, навіть попри повномасштабний напад росії 24.02.2022 року в Харкові владою на різних рівнях неодноразово блокувалось рішення прибрати з назви Харківського академічного російського драматичного театру імені Пушкіна ім'я імперського поета та згадку про державу-агресора (театр є комунальним закладом Харківської обласної ради). Позиція депутатського корпусу, принаймні більшої його частини, суперечить політиці, яку проводить держава в умовах війни", – написали в листі.

Також автори зазначили, що коли театр позбудеться російського маркера – це допоможе відновити історичну правду й тяглість традиції. У листі зазначили, що питання з російським маркерами в публічному просторі України набуває дедалі більшої гостроти й має вирішуватись негайно.

"Ми вимагаємо звернути увагу на ситуацію. Адже це не окреме локальне питання - це питання НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ. Ситуація вже вийшла поза межі компетенції місцевого самоврядування і потребує уваги на центральному рівні. Ми вважаємо неприйнятним збереження у назві будь-яких згадок про країну-агресора та її культурних діячів", ‒ написали в листі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ