Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Херсоні співробітник фіскальної служби намагався підкупити посадовця поліції

Посадовець звернувся до заступника слідчого підрозділу поліції Херсона з проханням «вирішити питання» про непритягнення його до кримінальної відповідальності. За це пообіцявши гроші. про Пропозицію надання неправомірної вигоди Поліцейський одразу рапортував до внутрішньої безпеки Національної поліції України. Про це інформує Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

До Херсонського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ надійшов рапорт заступника слідчого відділення Херсонського відділу поліції.  Капітан поліції повідомив, що один зі співробітників Управління Державної фіскальної служби України намагається втягнути його у корупційні дії.

Так за можливість уникнути кримінальної відповідальності за зберігання наркотиків та закриття розпочатого кримінального провадження службовець пропонував  500 доларів США.

За матеріалами УДВБ НПУ військовою прокуратурою Південного регіону України було внесено відомості до ЄРДР за ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Провадження передано за підслідністю до Територіального управління ДБР  у місті Мелітополі.

26-річного старшого оперуповноваженого УДФС затримали після передачі ним коштів посадовцю поліції. До затримання залучили працівників внутрішньої безпеки НПУ, Управління захисту економіки у Херсонській області ДЗЕ НПУ, ДБР, військової прокуратури та внутрішньої безпеки УДФС.

Наразі предмет хабара вилучено та вирішується питання про затримання фігуранта в порядку ст.208 КПК України. У разі доведення вини службовця йому загрожує позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ