Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У Карпатах через вибух загинули двоє туристів, є травмовані (ОНОВЛЕНО)

фото - пресслужба ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області
фото - пресслужба ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області
фото - пресслужба ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області
фото - пресслужба ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області
фото - пресслужба ДСНС
фото - пресслужба ДСНС
фото - пресслужба ДСНС
фото - пресслужба ДСНС
1/4
15 вересня о 21:20 Службі порятунку повідомили, що під час привалу на полонині «Під Берди» поблизу села Вороненка Надвірнянського району Івано-Франківської області стався вибух.

Про це інформує пресслужба ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області.

Повідомляється, що група туристів із 12 чоловік, двоє з яких діти розвели багаття, після чого відбувся вибух. Внаслідок нього четверо туристів отримали травми, а ще двоє загинули.

Одразу було оголошено збір для пошуково-рятувальних відділень Ворохта, Верховина, Яремче, Заросляк, Косів та Івано-Франківськ.

За попередньою інформацією близько 7 осіб отримали важкі травми, з них 3 особи в критичному стані.

Для надання допомоги постраждалим негайно було залучено рятувальників Спеціалізованої пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС в області, зокрема пошуково-рятувальні відділення смт.Ворохта, смт.Верховина, пост Заросляк, міста Косів та міста Івано-Франківськ. Також до місця події було направлено чергову зміну Оперативно-координаційного центру та мобільно-оперативну групу ГУ ДСНС в області під керівництвом заступника начальника Головного управління Віталія Федунківа.

О 00:15 16 вересня додатково для надання допомоги залучено рятувальників пошуково-рятувального відділення села Лазещина ГУ ДСНС у Закарпатській області, а також рятувальників ГПРВ села Ясіня та ГПРЧ міста Рахів.

О 23:50 до місця події прибули медики на квадроциклі та розпочали заходи по наданню медичної допомоги постраждалим.

За їхньою інформацією 2 особи (1982 та 1995 р. н.) загинули, 4 - травмовані, з них 3 осіб - у важкому стані. Медичні працівниками вжили заходів, щодо стабілізації стану постраждалих. О 00:19 до постраждалих туристів прибули перші рятувальники з фельдшером пошуково-рятувального відділення м. Яремче.

О 00:45 рятувальники розпочали супровід першої постраждалої особи з полонини до підніжжя гори, а о 01:15 розпочали супровід учасників групи, які не зазнали травмувань.

О 04:00 2 дітей (2016 та 2018 р.н.) та 2 дорослих на автомобілі підвищеної прохідності, а надалі автомобілем рятувальників «Л-200» перевезли до підніжжя гори та передано родичам, котрі після спілкування з психологом ГУ ДСНС в області, на власному транспорті відбули до міста Коломия.

Рятувальники транспортували 4 травмованих осіб до підніжжя гори та передали медикам. Згодом травмованих госпіталізували до лікувальних закладів.

У пресслужбі поліції Закарпаття повідомили, що на місці події виявлено вибоїну, що виникла внаслідок вибуху, та уламки металу з корозією, схожі на уламки снаряду часів Першої світової війни. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ