Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Криму стартує "автономна футбольна прем'єр-ліга"

На території тимчасово окупованого Криму спробують реалізувати ідею автономної футбольної ліги під егідою Союзу європейських футбольних асоціацій. Про це йдеться у матеріалі української служби Deutsche Welle.

22 серпня стартує перший в історії розіграш футбольної прем'єр-ліги Криму, що проводиться під егідою УЄФА.

У турнірі візьмуть участь вісім команд з восьми різних міст - "СКЧФ Севастополь", "ТСК-Таврія" (Сімферополь), "Рубін" (Ялта), "Бахчисарай", "Кафа" (Феодосія), "Океан" (Керч), "Беркут" (Армянськ) і "Євпаторія".

У деяких російських ЗМІ створення в середині липня Кримського футбольного союзу для проведення місцевого футбольного чемпіонату під егідою УЄФА трактувалося як визнання Криму частиною Росії. У футбольному ж союзі це спростовували.

Франтішек Лаурінец, який став куратором "кримського питання" в УЄФА так прокоментував питання про статус Криму:

"УЄФА - це футбольний орган, ми не можемо вирішувати політичні питання. Але ми поважаємо наш статут, а відповідно до нього Крим - це не частина Росії, оскільки це не визнано міжнародним співтовариством, ООН".

При цьому він додав, що юридично Крим є частиною України, однак на ділі статус півострова "неоднозначний", і виникають проблеми, які "потрібно якось вирішувати".

Після березневої поїздки представників УЄФА до Криму було вирішено створити на півострові автономну лігу під егідою УЄФА.

За словами генерального директора ФК "СКЧФ Севастополь" Давида Тетруашвілі, низка статей витрат клубів кримської прем’єр-ліги будуть виплачуватись із коштів, отриманих від КФС та рівномірно розподілених між усіма клубами.

Наприклад, оренда стадіонів, витрати на організацію навчально-тренувального процесу, спортивне спорядження та інвентар. Кошти на інші потреби, наприклад, зарплати гравців, клуби повинні шукати самі, залучаючи до фінансування приватних спонсорів.

Як відомо, у серпні 2014 року, три кримські футбольні колективи заявилися у третій за силою дивізіон чемпіонату Росії і навіть встигли зіграти там майже по два десятки матчів.

Після протестів з боку Федерації футболу України УЄФА заборонив їм брати участь у російських змаганнях без дозволу української сторони і оголосив Крим "особливою зоною" з точки зору футболу.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ