Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Києві патрульні жорстоко побили чоловіка: коментар Патрульної поліції (доповнено)

Учора, 27 квітня, в інтернет- мережі з'явилось відео, де патрульні затримали чоловіка у столиці, а згодом почали його жорстоко бити кийками по голові. Відтак, Гал-інфо вирішило з'ясувати, у чому причина затримання та чи мали право поліцейські так поводитись із затриманим.

screenshot

Офіційний коментар прес-служби Патрульної поліції Києва:

Нетверезий водій зі зброєю, якого затримали київські патрульні, віз у салоні дитину. Водія з ознаками сп’яніння на пошкодженому Infinity помітили на СТО в Дніпровському районі — виклик про це київські патрульні отримали у середу, 27 квітня, близько 18.00.

Коли патрульні приїхали на місце, 50-річний чоловік одразу почав рух і, попри вимоги поліцейських, не зупинявся. Патрульні помітили, що, окрім водія, у салоні є неповнолітній хлопчик. 

Автомобіль зупинили на проспекті Петра Григоренка. Там підозрюваний лаявся, погрожував інспекторам зброєю, а потім — накинувся на них, тож до нього довелось застосувати сльозогінний газ та гумовий кийок. Лише це примусило чоловіка вгамуватись.

Йому викликали швидку, а потім — відвезли затриманого до Дніпровського відділку поліції. Склали адміністративні матеріали за керування в стані сп’яніння (алкотестер показав 1,04 проміле алкоголю в крові) та щодо злісної непокори законним вимогам патрульних.

Доки патрульні оформлювали матеріали на чоловіка, неповнолітнього пасажира заспокоїли, посадили до службового автомобіля та передали родичам.

Як стало відомо згодом, у відеокоментарі представник прес-сектору Патрульної поліції зазначив, що вирішується питання про відкриття  кримінальної справи за ст. 345 (Погрозу або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Як повідомляє сайт Еспресо, постраждалий є українським олімпійським чемпіоном із греко-римської боротьби В'ячеслав Олійник.

Чемпіон Атланти-96, який вчора святкував своє 50-річчя, відмовився коментувати події.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ