Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Києві розшукують злочинців, котрі вчора відібрали 70 тис. доларів та спровокували ДТП за участі поліцейських

У Києві поліція розшукує злочинців, котрі вчора викрали 70 тис. доларів. Втікаючи з місця злочину, нападники спровокували автопригоду, у результаті якої постраждали п’ятеро осіб, у тому числі і двоє поліцейських. Інформує прес-служба ГУ НП у Київській області.

Вчора, 29 грудня, о  20:30 до столичних правоохоронців надійшло повідомлення про те, що на вул. Протасів Яр двоє невідомих під погрозою зброї відібрали у чоловіка сумку з грошима.

За словами постраждалого, зловмисники вийшли з автомобіля «Рендж Ровер», розбили скло його авто та, погрожуючи автоматом, пограбували і поїхали у напрямку Солом’янської площі.

Про подію терміново проінформували всіх патрульних та чергові частини поліцейських управлінь, у місті ввели план «Перехоплення».

Екіпаж патрульної поліції помітив розшукуваний транспортний засіб і почав переслідування. Під час погоні водій позашляховика ніяк не реагував на законні вимоги правоохоронців, тож, дотримуючись всіх передбачених норм та правил, жінка-поліцейський застосувала табельну вогнепальну зброю.

Згодом на вулиці Виборзькій «Рендж Ровер» створив аварійну ситуацію - і машина-втікач, службове авто поліції і ще два транспортні засоби потрапили у ДТП. У результаті п’ятеро осіб, серед яких і двоє патрульних, отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості. Правоохоронців із переломами доставили до лікарняного закладу, де їм надали необхідну допомогу. Особи, які перебували у «Рендж Ровері», втекли.

Слідчо-оперативні групи дослідили місце скоєння злочину та дорожньо-транспортної пригоди. Встановили та опитали свідків і очевидців події.

Потерпілий – 24-річний уродженець Луганської області – розповів правоохоронцям, що мав із собою 70 тисяч доларів, які в пунктах обміну валют міняв на гривні. Останній обмін здійснив близько 20-ї вечора. Дорогою додому, коли він зупинився на світлофорі, на нього напали і відібрали гроші.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчим відділом Солом’янського управління поліції Києва розпочато кримінальне провадження за частиною 4 статті 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Окрім того, порушили  питання щодо початку досудового розслідування за фактом автопригоди.

Проводяться оперативно-розшукові заходи щодо встановлення та затримання озброєних розбійників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ