Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Києві попрощалися з легендарним українським баскетболістом Григорієм Хижняком

У Києві попрощалися з колишнім гравцем збірної України з баскетболу Григорієм Хижняком. Церемонія пройшла в понеділок, 8 жовтня, у Палаці Спорту. Попрощатися зі спортсменом, який останнім часом був директором з маркетингу в клубі "Будівельник" (Київ), прийшли рідні, друзі та колеги.

Колишній центровий збірної України Олександр Лохманчук розповів, що останнім часом Григорій Хижняк також допомагав і тренував свого сина.

- Йому було тільки 44 роки, він допомагав своєму синові, тренував його - я бачив особисто. Ну і Гріша неординарна була особистість, - цитує Лохманчука xsport.ua.

Колишній гравець "Лейкерс", дворазовий чемпіон НБА і екс-гравець збірної Станіслав Медведенко вважає, що з відходом Хижняка закінчується епоха українського баскетболу.

- Гріша був дуже знаковим людиною для українського баскетболу. Я вважаю, що з ним йде ціла епоха. Він провів довгу кар'єру, домігся багатьох речей, поставив рекорди, які існують до цих пір. Це приклад для молоді і взагалі приклад того, якою людиною треба бути. Гріша - людина з високими моральними якостями і орієнтир для молодого покоління. Таких людей, як він, в нашому спорті дуже мало і коли такі люди йдуть з життя, це дуже важко б'є.

Григорій Хижняк помер на 45 році життя в результаті інфаркту. У складі "Жальгіріса" він став чемпіоном Литви в сезоні 2000-2001. Чотири рази ставав чемпіоном України у складі "Будівельника", "Києва" і "Азовмаша". Після закінчення кар'єри тренував дубль БК «ДніпроАзот». Директором з маркетингу "Будівельника" став в сезоні 2011/12.

Kp.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ