Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Надзвичайні події

У Києві учень сьомого класу помер від менінгококової інфекції

Тринадцятирічний хлопчик навчався у столичній гімназії «Діалог» та мешкав у Дарницькому районі Києва. Повідомила прес-служба МОЗ України.

Дитина захворіла 14 листопада, мати викликала невідкладну допомогу через підвищення температури тіла до 39С. Після огляду дитини було встановлено діагноз  ГРВІ. Ввечері хворому повторно викликали швидку - поставлений діагноз: менінгококцемія. Після цього  дитина у важкому стані, з геморагічним висипом зливного характеру на тілі, госпіталізована до відділення реанімації Київської міської дитячої клінічної інфекційної лікарні.

Діагноз при госпіталізації: «Менінгококова інфекція, генералізована форма, менінгококцемія, блискавичний перебіг, ІТШ в стадії декомпенсації, гостра надниркова недостатність». 

Лабораторні дослідження підтвердили діагноз – бактеріоскопічне дослідження від 14 листопада виявили грамнегативні диплококи морфологічно схожі з менінгококом. 

Незважаючи на проведене лікування та реанімаційні заходи, через 2 години після госпіталізації дитина померла.

Оскільки хвора людина є джерелом інфекції, фахівці Держсанепідслужби провели низку протиепідемічних.

За 10 місяців поточного року у Києві спостерігається незначне зростання захворюваності на вірусний менінгіт (на 4,4%). Зареєстровано 70 випадків вірусних менінгітів, із них 15 випадків у дітей, 28 випадків менінгококової інфекції в тому числі 21 випадок у дітей.

З початку року у місті зареєстровано 2 летальні випадки серед хворих на серозний менінгіт. Від недуги померла  пенсіонерка 75 років та малюк до 2 років. Ще два летальні випадки зафіксовано серед хворих на менінгококову інфекцію. Помер сорокарічний безробітний і нинішній випадок.

Нагадаємо, загалом по Україні за останнє десятиліття спостерігається зменшення  кількості випадків менінгококової інфекції та бактеріальних менінгітів. Поширенню збудника сприяє скупчення людей, тому захворювання найчастіше фіксують у мегаполісах - Києві, Львові, Запоріжжі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ