Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Києві вчетверте пройде найбільший в Україні фестиваль Comic Con

У Києві 19 та 20 травня відбудеться найбільший український фестиваль поп-культури «Kyiv Comic Con». Захід обіцяє об’єднати на одній платформі всі прояви поп-культури: кіно, комікси, фантастичну літературу, косплей, ігри, аніме та мангу. У столиці фестиваль проведуть вчетверте, - Громадське.

На фестивалі поп-культури презентують повнометражний пригодницький екшн «Дике поле», знятий за мотивами роману «Ворошиловград» Сергія Жадана.

Режисер стрічки Ярослав Лодигін та продюсер Володимир Яценко планують показати робочі кадри фільму, а також презентують перший офіційний постер і трейлер картини.

Окрім прем'єрної кінопрограми, фестиваль включатиме косплей-шоу на 2 сотні учасників, презентації українських коміксів та перекладів культових світових графічних романів.

Так, у перший день фестивалю презентують українські переклади коміксів DC, зокрема і «Вартових».

Відвідувачам також запропонують десятки українських коміксів, серед яких «Відлюдники», «Княжа воля», «Укрмен», «Труднощі виховання», «Blessed Sons» та інші.

Comic Con — це всесвітньо відомий фестиваль geek-культури. Захід вперше відкрили у Сан-Франциско в 1970 році, де його проводять і донині. До України традиція прийшла у 2015 році, коли й провели перший Kyiv Comic Con.

У минулому році київський Comic Con відбувся в Українському домі 6-7 травня.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ