Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Києві відбувся суд над росагентом, який планував вбивство керівництва МО

Росагент з паспортом України з 2014 року підтримував збройну агресію РФ, воював на боці терористів, а минулого року мав організувати замовне вбивство військового керівництва країни.

Фото зі сторінки прокуратури

Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури. 

Судові дебати у провадженні за обвинуваченням громадянина України, завербованого російськими спецслужбами, відбулись сьогодні, 9 березня.

Йому інкриміновано державну зраду, готування до вчинення умисного вбивства на замовлення, а також участь у непередбачених законом збройних формуваннях та терористичній організації.

Прокурор підтримав весь обсяг наведених у суді доказів та попросив суд призначити обвинуваченому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 12 років.

Обвинувачений у ході дебатів визнав свою вину.

Фото зі сторінки прокуратури

Нагадаємо, мешканець Луганщини з 2014 року підтримував збройну агресію РФ проти України та особисто брав участь у бойових діях на боці країни-агресора у лавах так званої «народної міліції «ЛНР».

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну він був завербований представниками російських спецслужб, від яких отримав завдання організувати замовне вбивство керівника одного з українських бойових підрозділів. Це вбивство мало стати «тестовим» завданням перед виконанням інших замовних вбивств політичних та публічних осіб нашої держави, зокрема міністра оборони України, керівника ГУР МО України та інших осіб. За вбивство кожного з них російські куратори обіцяли винагороду у розмірі від 100 тис. доларів США.

У серпні 2022 року за результатами багатоетапної спецоперації обвинувачений був затриманий на території Волинської області.

Обвинувальний акт у жовтні 2022 року був скерований до суду для розгляду по суті за ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 27, п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 260 та ч. 1 ст. 258-3 КК України.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ