Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

У Києві відкрилась виставка «Святослав Хоробрий: дух Європи»

28 квітня у Києві відбулося урочисте відкриття виставки, присвяченої маловідомим фактам з життя одного з найвизначніших діячів давньоруської доби – князя Святослава

На проект, організований музеєм «Золоті Ворота» за підтримки Національного Корпусу, завітали понад 100 гостей, серед яких зокрема генеральний директор «Софії Київської», заступник посла та військовий аташе Польщі. Саме відкриття виставки мало символічний старт – з відкриття воріт під таємничі звуки трембіти. Та й місце знаходження виставки історично-знакове – в одному з найважливіших історичних місць Східної Європи – «Золоті Ворота».

Виставка має не класичний радянський характер, притаманний для більшості музеїв, до її створення були залучені новітні технології зокрема виставка наповнена яскравими історичними візуальними та звуковими інсталяціями. Серед експонатів, до яких можна доторкнутися: наконечники списів, сокир – приклади тієї зброї, з якою воїни княгині Ольги з молодим тоді ще Святославом пішли в похід на древлян.

Підіймаючись сходами, все більше заглиблюєшся в сиву давнину наших героїчних предків. Надзвичайні враження тут отримають і діти і дорослі, і кияни, і гості столиці.

Представлені на виставці старовинні дорогоцінності, та чи не найціннішою пам'яткою тут є повернена в Україну зусиллями Лідера Національного Корпусу Андрія Білецького в 2016 році старовинна печатка Святослава.

Лише одиниці з багатьох тисяч предметів епохи Святослава, що були вивезені з територїї України в роки СССР, були поверненні українцям. Речник Національного Корпусу, куратор виставки, Олександр Алфьоров зазначив: «Порятунок Андрієм Білецьким печатки Святослава став символом майбутньої перемоги тризуба Володимира над агресором».

«Святослав Хоробрий: Дух Епохи» – це не просто виставка це довготривалий проект, орієнтований на широке коло відвідувачів.

Виставку можна відвідати в будь-який день до початку осені у робочий час музею «Золоті Ворота» за адресою вул. Володимирська, 40 а.

AZOV.PRESS

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ