Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

У Києві відкрили меморіальну дошку на честь Мирослава Скорика

фото - пресслужба МКІП
фото - пресслужба МКІП
фото - пресслужба МКІП
фото - пресслужба МКІП
1/2
1 червня у Києві у Національній музичній академії України ім. П. Чайковського відкрили меморіальну дошку на честь видатного українського композитора Мирослава Скорика.

Про це інформує пресслужба МКІП.

У заході взяв участь Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

"Рівно рік минув, як Мирослава Михайловича не стало. Його музика продовжує лунати всюди, а ім’я закарбовано у світову культуру. Музичні твори Скорика є надбанням, яким пишаєшся. І до прослуховування яких хочеться повертатися знову і знову. Просто до мурах", - сказав очільник МКІП.

За словами Олександра Ткаченка, українське композиторство завжди було сильним, стрімким і чуттєвим. Це надінтелектуальна праця, яка потребує підтримки. В тому числі за допомогою екосистеми, яка стала б рушієм для реалізації змін як всередині країни, так і на міжнародній арені. І те, що музична академія Чайковського увійшла до списку «Великої реставрації» та отримає фінансування у 350 млн грн у 2021 році – внесок для її розвитку.

МКІП разом з Державним агентством України з питань мистецтв та мистецької освіти працює над тим, щоб була заснована державна премія у музичній сфері імені Мирослава Скорика. Уряд вже схвалив відповідний законопроект. "Очікуємо на прийняття законодавчих змін аби заснувати її, та вже розробляємо положення і критерії", - повідомив Міністр.

Нагадаємо, як писало раніше Гал-інфо, у Львові започаткували Всеукраїнський композиторський конкурс імені Мирослава Скорика

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ