Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

У Києві вшанували пам'ять Героя України Дмитра Коцюбайла

Фото: hromadske
Фото: hromadske
Фото: hromadske
Фото: hromadske
Фото: hromadske
Фото: hromadske
Фото: hromadske
Фото: hromadske
1/4
У Києві біля Аскольдової могили вшанували пам'ять Героя України, командира батальйону «Вовки Да Вінчі» Дмитра Коцюбайла з позивним «Да Вінчі». Він загинув 7 березня 2023 року у бою під Бахмутом.

Про це повідомляє кореспондентка hromadske.

До могили Да Вінчі прийшли десятки людей, зокрема військовослужбовців, побратимів Дмитра Коцюбайла. Серед них була і Аліна Михайлова — парамедикиня, керівниця медичної служби «Ульф», депутатка Київради та дівчина Дмитра.

Один зі священнослужителів розповів, що Дмитро Коцюбайло був йому дуже близьким: «Коли ми вже приїхали в Авдіївку, де Дмитро вже мав свій штурмовий підрозділ, був командувачем, нам хотілося побути там довше, тому що ми бачили у ньому любов. Любов до бога і України. І для мене особисто як капелана він нагадував нашого генерал-хорунжого Романа Шухевича».

Громадська та політична діячка Оксана Корчинська розповіла, як загинув Да Вінчі: «Я бачила це на планшеті, як у нього на секунду перервався зв'язок. Він був на танку в цей момент, коли ПТУР в нього [влучив]. На весь екран був вогонь, а потім його голос: "Все добре, працюємо". Це був відомий бій за Авдіївку, коли Да Вінчі очолив танкову частину».

Побратим Дмитра Коцюбайла на позивний Кліщ розповів, що Да Вінчі завжди брав особисту участь майже в усіх операціях на рівнях і дуже відповідально ставився для ризику втрати життя чи здоров'я військових.

Аліна Михайлова розповіла, що попри втрату командира батальйон «Вовки Да Вінчі» продовжує воювати: «Батальйон продовжує свій шлях, шлях командира Дмитра. Сьогодні зранку, на світанку, була друга за життя батальйону посвята у добровольці».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ