Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У Києві й Хмельницькому затримали дві групи паліїв військових авто

Правоохоронці затримали чотирьох зловмисників, які на замовлення російських спецслужб підпалювали військові автомобілі у Києві та Хмельницькому.

Про це повідомила Служба безпеки України.

Так, у столиці СБУ спільно з Національною поліцією «по гарячих слідах» затримали двох молодиків, які підпалили мультівен українських захисників, що був на ремонті після виконання завдань.

Затримані виявилися жителями Донецької та Дніпропетровської областей, які приїхали до Києва в пошуках заробітку. У столиці вони спочатку будували укриття в дитячих садках, але згодом пішли на співпрацю із загарбниками в обмін на «легкі гроші».

У Хмельницькому правоохоронці затримали двох жителів Вінницької області, які намагалися знищити службовий позашляховик ЗСУ та планували продовжити серію злочинів на території західного регіону України.

Зловмисники прибули до Хмельницького поїздом. Для виконання підпалів оселилися в заздалегідь орендованій квартирі. Обох затримали «на гарячому» під час фіксування ними на камеру того, як горить військовий автомобіль.

Встановлено, що в поле зору ворожих спецслужб усі четверо потрапили, шукаючи «легкого заробітку» в телеграм-каналах. За інструкціями з РФ вони спочатку відстежували локації потенційних цілей, після чого погоджували їх зі своїми кураторами.

У подальшому зловмисники прибували на місця паркування службових автомобілів та підпалювали їх за допомогою бензину й легкозаймистих сумішей.

Фігуранти фіксували загоряння на камери мобільних телефонів, після чого надсилали ці відео росіянам. Обіцяні за злочини кошти їм так і не заплатили.

Слідчі оголосили зловмисникам підозру відповідно до вчинених злочинів за наступними статтями Кримінального кодексу України:

ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань в особливий період);

ч. 2 ст. 194 (умисне пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу).

Підозрювані перебувають під вартою. Їм загрожує від восьми до десяти років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ