Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У Києві з-під завалів на Хмельницького врятували 6 осіб, один загинув

Під завалами відселеного п'ятиповерхового будинку на вул.Хмельницького в Києві знайдене тіло загиблого будівельника. Про це повідомила прес-служба КМДА.

"Знайдено тіло одного загиблого будівельника, але доступ до нього обмежений через загрозу обвалу інших уламків", - йдеться у повідомленні. 

Пошукові роботи тривають, бо під уламками, за інформацією, можуть ще бути люди.

За висновками експертів, у зв'язку з обвалом перекриття є загроза обвалу секції будинку. Тому план рятувальних робіт оперативно коригується.

На даний момент відомо, що п'ятеро людей доставлені в міську лікарню №17 у важкому стані. Шостого чоловіка, якого нещодавно дістали з-під завалів, також незабаром доставлять у лікарню.

Відзначається, що на місці рятувальних робіт побував мер Києва Віталій Кличко. Він подякував рятувальникам за роботу і поспілкувався з одним із врятованих будівельників.

"Хлопець буквально народився в сорочці. Він пролетів п'ять поверхів, перекриття яких складалися як доміно. Відбувся подряпинами. Крім того, уламками йому затиснуло ногу", - процитувала прес-служба Кличка.

Рятувальники, за словами мера, працюватимуть ще мінімум добу, поки не розберуть завали.

Як відомо, 25 лютого у центрі Києва на вулиці Богдана Хмельницького, 12-14 в будинку обвалилися кілька поверхів. 

Будинок відселений і належить приватній особі. Обвал стався, коли у будівлі проводили ремонтні роботи.

У Державній архітектурно-будівельній інспекції України заявили, що до трагедії на об’єкті призвело нехтування забудовником містобудівним законодавством. Будівельні роботи відбувалися без відповідних дозвільних документів.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ