Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Латвії не фіксують збільшення біженців рф після заколоту Пригожина

У Латвії наразі немає жодних ознак того, що потік біженців із Росії збільшився після спроби збройного заколоту "групи Вагнера".

Про це заявив міністр внутрішніх справ Латвії Маріс Кучинскіс, повідомляє LSM.

Змін на латвійсько-російському кордоні не зафіксували ні в день заколоту, ні зараз. Увечері 25 червня на кордоні Латвії та Росії було близько 50 автомобілів і кілька пішоходів. Глава латвійського МВС зазначив, що на кордоні Латвії та Білорусі, як і раніше, діє посилений режим.

Коментуючи відхід "вагнерівців" до Білорусі, Кучинскіс сказав, що поки що не слід робити поспішних висновків.

"Білорусь привчила нас до пильності. Задіяність прикордонників досить висока. Ми пильні", – додав він.

Командувач Національних збройних сил Леонідс Калніньш висловився, що після вагнерівського заколоту стало зрозуміло, що в російському суспільстві та частинах армії зростає невдоволення ситуацією в країні та довготривалою війною в Україні. 

Міністр закордонних справ Едгарс Рінкевичс також підкреслив, що немає прямих загроз чи ризиків для Латвії.

Він визнав, що щодо військового перевороту ще дуже багато невизначеностей, вплив на процеси в Росії та безпеку сусідніх країн можна буде побачити найближчими тижнями. Крім того, Латвія має виконати три домашні завдання. Перш за все, треба зміцнити східний кордон – не лише паркан встановити, а й відеоспостереження. По-друге, необхідно розвивати військову інфраструктуру, включно зі створенням полігону Селія. По-третє, необхідно інвестувати в безпеку Латвії, посилюючи фінансові та людські ресурси внутрішніх справ, структур оборони та безпеки.

«Найближчими роками нічого не зміниться на краще. Яким би не був сценарій розвитку Росії, ми повинні очікувати, що ситуація складна. Ми повинні бути пильними», — підкреслив Рінкевич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ