Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Латвії Служба держбезпеки зацікавилась студентами, які вирішили навчатись у Росії

Служба державної безпеки Латвії (VDD) зверне увагу на громадян Латвії, які зараз обирають навчання у російських вищих навчальних закладах.

Про це пише Delfi з посиланням на коментар силовиків журналістам.

Раніше посольство Росії в Латвії повідомило, що 17 серпня відбулася зустріч для абітурієнтів, яким уряд РФ надав цього року квоту на безкоштовне навчання у вишах. За даними диппредставництва, близько 110 мешканців Латвії продовжать навчання в Москві, Санкт-Петербурзі, Калінінграді, Пскові та інших містах РФ.

У Службі державної безпеки Латвії розповіли журналістам, що ще перед повномасштабним вторгненням РФ в Україну попереджали, що навчання у російських вишах пов'язане з ризиками шпигунства та вербування спецслужбами РФ.  Зараз ці ризики особливо високі, додали представники Служби.

За їхніми словами, Росія пропонує іноземцям можливість безкоштовного навчання заради їхньої ідеологічної обробки та виховання майбутніх пропагандистів інтересів Росії в інших країнах.

У Службі держбезпеки нагадали, що люди, які обрали навчання у вишах держави-агресора безсумнівно потрапляють під їхню увагу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ