Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Лондоні британці та українці заспівали разом українські пісні

Лондонська Королівська опера вирішила підтримати українців, які зараз проживають у Великій Британії, спільним концертом. Минулого тижня хор Королівської опери та 130 українців виступили разом у межах проєкту Songs for Ukraine.
Лондонська Королівська опера

Концерт пройшов із великим успіхом й потрапив у світові медіа, повідомили у Мінкультури.

Проєкт продемонстрував стійкість української громади та силу мистецтва, що здатне об’єднувати людей перед обличчям викликів. Цей проєкт зрештою об’єднав абсолютно різних українців – і тих, хто давно жив у Великобританії, і тих, хто виїхав одразу з початком великої війни, а також тих, кому кілька місяців довелося прожити в окупації. Не всі вони є професійними музикантами, але для всіх музика завжди була захопленням і частиною життя. 

Попередньо оголошувався набір 45 українських співаків, але отримали понад 360 заявок, з яких було відібрано 130 хористів. Новоствореним хором керували професійні диригенти — Вільям Сполдінг, директор хору Королівського оперного театру, та Богдан Паращак.

Концерт став кульмінацією спільної двомісячної роботи українських співаків-аматорів та хору Королівської опери, проведених майстер-класів.

Під час роботи над цим проєктом українці збагатили музичний репертуар Королівського оперного театру. Серед українських творів, які були виконані на концерті: Гімн України, «Молитва за Україну», «Чорна рілля ізорана», «Чом, чом, земле моя», «Живи, Україно, живи для краси» та інші.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ