Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У Луцьку із палаючої квартири врятували батька і сина

У пожежі, яка сталася увечері 31 жовтня в багатоквартирному будинку в Луцьку, мало не загинули батько і син. Про це повідомив власкор Гал-інфо.

Як поінформували в управління ДСНС Волині, повідомлення про пожежу надійшло до Служби 101 о 19:19. Займання трапилося у багатоповерхівці на проспекті Грушевського в Луцьку.

На місце події прибули два відділення чергової варти рятувальників. Вони з’ясували, що пожежа виникла в квартирі на третьому поверсі. Полум’я охопило меблі та хатні речі, перекинулося на стіну, поширюючи густі клуби диму. У приміщенні, охопленому пожежею, за свідченням сусідів, перебували двоє людей.

У суцільному димовому мороку рятувальники виявили 90-річного чоловіка та його 59-річного сина, яких евакуювали на свіже повітря й передали до карети невідкладної медичної допомоги. За попередніми даними, до пожежі призвела необережність з вогнем 59-річного чоловіка.

Як свідчать дані звіту про основні результати діяльності Державної служби України з надзвичайних ситуацій у 2020 році, торік внаслідок пожеж та вибухів в Україні загинули 1728 осіб, зокрема 46 дітей. Матеріальні втрати від пожеж становили близько 12,6 млрд грн, у тому числі прямі збитки близько 2,6 млрд грн, побічні – 10 млрд грн.

У прес-службі управління ДСНС у Волинській області повідомили, що щотижня рятувальники виїздять гасити кількадесят пожеж. Зокрема упродовж 18-24 жовтня волинські вогнеборці ліквідували 28 пожеж.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ