Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

У Луцьку показали концепції розвитку "Старого міста"

Лучанам запропонували 6 концепцій розвитку територій "Старого міста" біля замку. Проєкти виставили вздовж центральної пішої вулиці Лесі Українки й чекають на пропозиції.
ФОТО: Гал-інфо. Проєкти розвитку Старого міста в Луцьку

Проєкти презентували в рамках ІІ туру Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на кращу концепцію розвитку території, прилеглої до Луцького замку, повідомив власкор Гал-інфо.

Ідеї приймають до 10 вересня, - розповіла заступниця начальника управління містобудування та архітектури Луцької міськради Софія Гула.

"На жаль, через карантин ми не можемо провести велике обговорення, тому переводимо це в електронну форму. Відповідно, впродовж обговорення, громада може подавати свої ідеї, пропозиції та враження через платформу "консультації з громадськістю", у ЦНАП, писати нам на електрону пошту чи надсилати офіційні листи.

Далі це все зберемо й журі визначатиме переможця концепції й розглядатимуть пропозиції. Сподіваємося, що до кінця вересня уже матимемо готову концепцію. Головна її ідея – облаштування території навколо Луцького замку, підкресливши фортецю та поєднання території "Старого міста" з Центральним парком, щоб слугувала для відпочинку та розваг", - розповіла Софія Гула.

Загалом, концепції охоплюють частину Луцького історико-культурного заповідника, Центрального парку ім. Лесі Українки та Центральний ринок м. Луцька.

Окрім заходів реконструкції, вони передбачають схему функціонального зонування території, схему руху транспорту, генеральний план, основні споруди забудови ділянки.

За перемогу в конкурсі передбачено премію 75 тисяч гривень, за друге місце 50 тисяч, 3 місце – 25 тисяч.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ