Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Луцьку презентували фотовиставку «Краса сонячними очима»

На світлинах зображені діти з синдромом Дауна та відомі волиняни
фото з сайту Суспільне

У галереї мистецтв в Луцьку відкрили фотовиставку "Краса сонячними очима". На світлинах зображені діти з синдромом Дауна та відомі волиняни.

Про це повідомляє Суспільне.

23-річний автор виставки, професійний фотограф і представник громадської організації Андрій Мельник розповів, що готувався до презентації упродовж трьох місяців. Усього експонував 48 робіт. Каже, що фотографує багато, вдома має колекцію фотографій.

Знімання відбувалися на різних локаціях: це і Луцький замок, костел Петра і Павла, підземелля. Для ідентичності відтворення епохи Середньовіччя дітям пошили відповідні тематичні костюми, – говорить заступниця голови ГО "Батьків дітей із синдромом Дауна" Катерина Свіщева.

"Наші сонячні дітки були в захваті від такої ідеї. Ми пишались, що вони три дні приходили на примірку, приходили фотографуватися. Дуже довго до цього всього готувалися", – продовжує співорганізаторка фотовиставки.

Хореограф Тетяна Салімуха не перший рік займається танцями із дітьми – у тому числі із синдромом Дауна. Цього разу, розповідає, особисто зголосилася на пропозицію стати героїнею фотовиставки.

Фотовиставка "Країна сонячними очима" діятиме упродовж місяця – розповіла організаторка Катерина Свіщева.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ