Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Луцьку презентували проєкт для дітей та молоді з інвалідністю

30 вересня в управлінні соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбулася презентація соціального проєкту ʺІнтеграційні студії розвитку для дітей та молоді з інвалідністюʺ у новому форматі роботи. Про це повідомили 1 жовтня Гал-інфо в Управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

На захід завітали заступник міського голови Ірина Чебелюк та представники управлінь освіти, охорони здоров’я Луцької міської ради, Комунального закладу ʺІнклюзивно-ресурсний центрʺ, Комунального підприємства ʺЛуцька міська дитяча поліклінікаʺ.

Для усіх присутніх начальник управління Ліна Галан презентувала основні здобутки діяльності Інтеграційних студій, які розпочали свою роботу 1 листопада 2019 року. Звернула увагу на зростаючу потребу в інтеграції, включенні в повноцінне та активне життя усіх дітей та молоді з інвалідністю міста Луцька та необхідність оновлення соціального проєкту на основі мультидисциплінарної платформи.

У свою чергу заступник міського голови Ірина Чебелюк відзначила, що Інтеграційні студії стали рушійною силою для розвитку та соціалізації дітей та молоді з інвалідністю. Адже вони забезпечують змістовне дозвілля, можливості для саморозвитку, сприяють покращенню комунікативних здібностей. Наголосила на тому, що інтеграція дітей та молоді є важливим етапом розвитку сучасного суспільства та вимагає об’єднання зусиль усіх суб’єктів соціальної взаємодії для надання якісних, доступних соціальних послуг.

Під час заходу у форматі діалогу обговорили питання співпраці та створення можливостей для соціалізації дітей та молоді з інвалідністю Луцької міської територіальної громади та напрацьовано проєкт нової міської Програми.

Окрім того начальник відділу соціальних проектів управління Тамара Бондарук презентувала опитування щодо визначення потреб громади у соціальних послугах для сімей, які виховують дітей з інвалідністю, яке триватиме з 1 по 30 жовтня 2020 року.

Посилання на опитування тут. 

Зауважила, що результати опитування буде використано для покращення доступності, якості та ефективності соціальних послуг, які надаються у межах роботи ʺІнтеграційних студій розвитку для дітей та молоді з інвалідністюʺ.

На завершення зустрічі було укладено угоди про співпрацю, які передбачають взаємодію спрямовану на успішну інтеграцію дітей та молоді з інвалідністю у суспільство, надання комплексної психолого-педагогічної допомоги сім’ям, які виховують дітей з інвалідністю.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, міжнародний фестиваль на Волині відбувся онлайн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ