Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

У Луцьку відбудеться презентація платформи Фонду Музею Голодомору “Зерна правди”

5 липня о 17:00 у Художньому музеї Луцька (вул. Кафедральна, 1а) відбудеться презентація унікальної платформи Фонду Музею Голодомору “Зерна правди”, яка повстала у 2020 році й об’єднала вже тисячі українців з усього світу, які допомагають проєкту Творення Музею Голодомору. Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі Луцької міської ради.

Кожна зернина неповторна. Як життя людини. Мільйони життів обірвані в роки Голодомору. Імена жертв проростуть з мороку. Проростуть як зерна правди…

У 1932-1933 рр. Україна стала місцем вчинення одного з найбільших злочинів в історії людства – Голодомору-геноциду – спланованого вбивства мільйонів українців.

На пошану пам’яті кожного з убитих та для утвердження незламності українського народу, після Революції Гідності, держава Україна відновила будівництво Музею Голодомору. Це буде перший в Україні цілісний сучасний музейний комплекс, споруджений за участі провідних світових фахівців, і перший Музей Голодомору у світі.

Водночас уперше в історії незалежної України Музей Голодомору стане безпрецедентним прикладом співпраці між державою Україна та благодійниками. Адже проєкт реалізовується за принципом державно-приватного партнерства.

5 липня о 17:00 у Художньому музеї Луцька (вул. Кафедральна, 1а) відбудеться презентація унікальної платформи Фонду Музею Голодомору “Зерна правди”, яка повстала у 2020 році й об’єднала вже тисячі українців з усього світу, які допомагають проєкту Творення Музею Голодомору. Через платформу кожен, незалежно від фінансової спроможності, соціального статусу, рівня публічності, може відчути себе частиною спільного простору правди, пам’яті, родинної історії, відповідальності перед майбутніми поколіннями.

У рамках події відбудеться:

- презентація майбутнього цілісного комплексу Музею Голодомору, що нині будується в Києві;  

- знайомство з фандрейзинговою кампанією Фонду Музею Голодомору “Дорога до правди” та з можливостями участі українських благодійників у проєкті;

- знайомство з унікальною краудфандинговою платформою “Зерна правди”;

- відверте спілкування з учасниками заходу.

Вхід вільний.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ