Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Луцьку відбулась зустріч з відомою українською літераторкою Дарою Корній

Фото Луцька міська рада
Фото Луцька міська рада
Фото Луцька міська рада
Фото Луцька міська рада
Фото Луцька міська рада
Фото Луцька міська рада
1/3
У Луцькій міській центральній бібліотеці для дітей відбулася зустріч з відомою українською літераторкою, творцем українського фентезі, володаркою багатьох літературних премій і відзнак Дарою Корній (справжнє ім’я Мирослава Замойська). Про це повідомили 18 лютого Гал-інфо у пресслужбі Луцької міської ради.

Письменниця презентувала власні книги ʺЧарівні істоти українського міфу. Духи природиʺ, ʺЧарівні істоти українського міфу. Домашні духиʺ, ʺЧарівні істоти українського міфу. Духи – шкідникиʺ, за які 2020 року здобула премію Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки у номінації ʺЛітературо-мистецькі твори для дітей та юнацтваʺ. Ці книги – своєрідна енциклопедія праукраїнської міфології. У доступній формі йдеться про наших давніх предків, які поклонялися богам, вшановували дерева і трави, джерела та ріки, персоніфікували вітри, буревії, дощі, снігопади, пори року й інші атмосферні та природні явища.

Під час заходу авторка відверто розповіла про працю, зворотний зв'язок з читачами, поділилася думками щодо творчих планів. Книги викликали неабияку зацікавленість у присутніх.

На заході побували заступник міського голови Ірина Чебелюк та директор департаменту культури міської ради Тетяна Гнатів. У своїй промові Ірина Чебелюк привітала письменницю з високою відзнакою, подякувала за відвідини Луцька, відзначила, що є поціновувачем її творчості.

На завершення зустрічі присутні мали можливість отримати автограф Дари Корній та придбати видання.

Захід проходив в рамках проєкту ʺЛітературні відкриттяʺ, що реалізовується Луцькою міською централізованою бібліотечною системою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ