Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Луцьку збирають підписи проти «бруківки під час війни»

На мирне зібрання прийшли майже три десятки людей
фото з сайту Суспільне

Ініціативна група у Луцьку почала збір підписів до заяви-звернення проти проведення капітальних ремонтів у місті під час війни.

Заяву зареєстрували у міському Центрі надання адмінпослуг, розповів Суспільному ініціатор зібрання підписів Сергій Рижков.

На мирне зібрання прийшли майже три десятки людей. Більшість із них — родичі військовослужбовців, які нині боронять Україну. Люди обговорили місцеву ініціативу щодо формування бюджету громади на наступний рік.

"Хочемо щоби не здійснювала наша Луцька міська рада капітальних видатків крім видатків на критичну інфраструктуру. Тобто, будівництво доріг, ремонти якісь, будь-які витрати капітальні не здійснювались у 2024 році, як мінімум", — зазначив Сергій Рижков.

Як розповів один з ініціаторів зібрання Анатолій Котлюк, наразі міська влада витрачає значні суми з бюджету на не нагальні потреби міста.

"Йдеться про десятки мільйонів гривень. Є дуже багато грошей, які можна було б використати на інші цілі, не пов’язані з соціальними чи побутовими проблемами. А в першу чергу для допомоги військовим", — каже Анатолій Котлюк.

Прийшла на зібрання лучанка Валентина Машлай. Жінка розповіла, що її чоловік нині служить у війську.

"Без перемоги нам не потрібні будуть ці всі благоустрої. Коли щодня везуть вже не по одному, а по два, три загиблих нашими вулицями – то треба перш за все перемагати, їх рятувати, ці життя. Мабуть, світ на нас буде дивитись, якщо ми собі такі речі можемо дозволити – навіщо тоді допомагати зброєю", — говорить жінка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ