Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львівській філармонії кримськотатарську музику виконає президентський оркестр

Концерт у рамках всеукраїнського туру «Симфонія Криму. Повернення» прозвучить у виконанні Національного президентського оркестру в Комунальному закладі Львівської обласної ради «Львівська національна філармонія імені Мирослава Скорика» у суботу, 17 серпня. Про це повідомляє ЛОР.

Захід з нагоди 80 роковин геноциду кримських татар познайомить слухачів з кримськотатарською академічною симфонічною музикою та представить культуру кримськотатарського народу як частину українського, загальноєвропейського та світового культурного поля.

У виконані Національного президентського оркестру під орудою Ділявера Османа прозвучить симфонічна музика однієї з найяскравіших сучасних кримськотатарських композиторок Ельвіри Емір та поезія польського класика Адама Міцкевича «Кримські сонети» (у перекладі Максима Рильського), написана митцем під враженням від двомісячної подорожі Кримом.

«У нашому проєкті ми хочемо сказати про багато речей. І відповідно використовуємо різні виразні засоби, щоб якомога точніше проартикулювати ті теми, про які раніше мовчали або говорили недостатньо. В музиці закладені глибинні болі й радості кримськотатарського народу. Слово – це незаангажований погляд на Крим і його культуру: поезія Адама Міцкевича лягає дуже точно й стилістично ідеально поєднується з музикою. Відеоряд покликаний візуально висвітлити ключові події життя народу за останні 250 років. Таким чином, музика, слово і візуальна частина – створюють цю СИМФОНІЮ КРИМУ», – зазначив автор ідеї Олександр Рудько.

Вхід вільний за умови попередньої реєстрації http://surl.li/ybilxp.

Початок концерту о 18 годині.

Адреса: м.Львів, вул. Скорика, 7.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ