Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львівській філармонії стартує Міжнародний фестиваль «Контрасти»

З 29 вересня до 8 жовтня у Львівській національній філармонії ім. М. Скорика відбуватиметься Міжнародний фестиваль сучасної музики «Контрасти». Тема фестивалю — «Pulsus». Про це повідомили у пресслужбі ЛОР.

Цьогоріч у програмі 14 подій 10-денного маратону знані колективи Львова, гості з Києва, Польщі й Німеччини приготували твори-перлини, які нечасто лунають навіть на сценах Львівської філармонії.

«Пульсує, запускає всі процеси і дає змогу відчувати життя на повну! Ми переконані, що так працює культура. Активізує небайдужих шукати в неосяжній глибині наших традицій і новаторства, нестримно креативити і досліджувати — однак залишаючись правдивим перед собою. Культура рухає світ з шаленою швидкістю, повнокровно тече у розмаїтому сьогоденні та змушує знайомитись з українським якнайскоріше. Саме на візіях українського фокусується сьогодні Львівська національна філармонія», - зазначають у пресслужбі філармонії.

Відкриття фестивалю стартує завтра, 29 вересня о 19:00. Відкриватиме фестиваль Національний ансамбль солістів «Київська камерата» і звісно ж, майстерності цьому колективу не позичати, адже дуже часто саме він ставав першовиконавцем композицій наших сучасників. Програма пропонує зануритись у круговерть музичної України нашого часу: від Карабиця до Алмаші, Козаренка й Цепколенко, шістдесятників Грабовського та Сильвестрова, й — звісно ж — до особливого Станковича.

З програмою можна ознайомитися тут

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ