Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львівській національній філармонії презентують нові твори

Вечір прем'єр підготував симфонічний оркестр Львівської національної філармонії з нагоди відкриття 121-го музичного сезону. Про це повідомили у пресслужбі ЛОР.

“Зібрали твори українських і світових композиторів: Міхаліса Травлоса, Богдани Фроляк, Максима Коломійця та Мирослава Скорика, – повідомили у філармонії. – Запросили солістами відомих скрипалів – Марка Комонька та Яна Романовського. Також звучатиме камерний хор “Глорія”. Диригентом вечора буде Володимир Сивохіп”.

“Overtura Romantica Contemporanea” сучасного грецького композитора Міхаліса Травлоса звучатиме в Україні вперше. Продовжить концерт твір відомого українського композитора, переможця Першого Всеукраїнського композиторського конкурсу імені Мирослава Скорика Максима Коломійця, який був завершений лише місяць тому.

Прем’єра “Adagio пам’яті Мирослава Скорика” Богдани Фроляк присвячена вчителю та наставнику цілої плеяди композиторів.

Однією з останніх прем’єр за участі Мирослава Скорика був Концерт №10 для скрипки оркестром, присвячений скрипалеві Марку Комоньку. Восени 2019 року скрипаль виконав його у філармонії разом з Академічним симфонічним оркестром Львівської національної філармонії. Через чотири роки твір знову зазвучить на сцені філармонії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ