Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львівській області нараховується близько 500 потенційних агроосель

Днями заступник голови облдержадміністрації Валерій П’ятак провів робоче засідання з питань розвитку сільського туризму на Львівщині. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.
У нараді взяли участь заступник начальника управління культури та туризму облдержадміністрації Андрій Клімашевський, начальник відділу туризму Сколівської райдержадміністрації Степан Павлюк, віце-президент федерації сільського туризму України Леся Довганик, голова громадських об’єднань сільського туризму, керівники провідних туристичних фірм.
Мета наради – обговорити позитивні тенденції розвитку сільського туризму та проблеми, що цей розвиток гальмують.
Андрій Клімашевський ознайомив присутніх з проектом Програми розвитку сільського туризму в Україні, визначив коло питань, які потребують негайного вирішення. За інформацією заступника начальника управління культури та туризму облдержадміністрації, у Львівській області нараховується близько 500 потенційних агроосель, які при їх офіційній реєстрації можуть сплачувати до обласного бюджету близько 1 млн грн.
На думку Лесі Довганик, сільський туризм – це шлях до комплексного розвитку сільської території.
Окрім того, керівники туристичних підприємств зазначили, що їм незручно працювати з приватними оселями, оскільки не існує договірної бази і власники агроосель часто не грають за правилами “правильного” бізнесу.
За підсумками наради підготовлено ряд чітких пропозицій для активізації розвитку сільського туризму на Львівщині, а заступник голови облдержадміністрації Валерій П’ятак пообіцяв комплексну підтримку у напрямку розвитку даного сектору.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ