Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

У Львівській ОДА анонсували початок робіт у Поморянському замку

1/3
Наступного тижня маємо розпочати роботи у Поморянському замку. Про це на Фейсбуці повідомив заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод.

"Насамперед тут розберуть завалену частину одного із корпусів, де є також аварійний дах, та укріплять фундаменти. Це дасть змогу доступитися до самої східної вежі, яку маємо реставрувати цього року. У Програмі збереження культурної спадщини на це з обласного бюджету передбачено 3 млн. Щоб повністю відреставрувати вежу, необхідно понад 6 млн гривень. Наша мета - аби доступ до вежі був безпечний і тут можна було навіть розміщати якісь експозиції.

Так само продовжуємо роботи на дерев’яних церквах у Морянцях - тут тривають роботи на даху, та Глинниці - доробляють дах над вівтарною частиною.
Це за кошти місцевого бюджету наразі. Якщо найближчим часом надійдуть кошти з обласного бюджету, а це по мільйону гривень, то до кінця року тут роботи можуть бути завершені.

Сьогодні відбудеться зустріч з підрядником щодо продовження робіт на дзвіниці церкви Воздвиження Чесного Хреста в Дрогобичі, що є пам’яткою національного значення. В обласній програмі на це передбачено мільйон гривень. Ці роботи також плануємо відновити найближчим часом.

Майже готова ПКД для Тартаківського палацу. Направляємо листа, аби її напряму профінансувала місцева рада. Кошти на це в неї є, попередня домовленість є, розуміння є, і такий процес буде швидший. Далі - ми маємо провести тендер. На всі ці процедури якнайменше піде з місяць часу.

Дерев’яна церква на хуторі Гамулець вже має ПКД та експертизу на нього, найближчим часом оголосимо тендер. Нагадаю, перший мільйон тут готові надати з місцевого бюджету Брюховицької селищної ради. З обласного бюджету цього року передбачено 1,2 мільйони гривень.

Про всі інші пам'ятки з Програми-2020 (і, маю надію, з-поза неї) також буду намагатися інформувати.
Звісно, кроки малі, але дякую всім, хто поруч і хто готовий разом працювати над порятунком і збереженням спадщини. Бо, як каже п. Андрій Салюк, спадщина - це елемент національної безпеки", - сказано у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ