Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Львівській ОВА передали 100 бойових дронів для ЗСУ

У межах проєкту «Вій» благодійний фонд Козицького до кінця літа планує передати 1000 бойових дронів. Інвестують у цей проєкт 1 мільйон доларів.

Як повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький, 100 дронів від фонду Козицького уже використовують на бойових чергуваннях різні частини Збройних сил України.

«Сьогодні ми передаємо ще 100 бойових пташок. Дрони передадуть на спеціальні підрозділи, адже ця техніка є досить специфічною, тому необхідно не лише пройти навчання, але й відчути, як вона працює в реальних умовах. Така техніка є очима бійців на передовій, бо вони можуть відстежувати переміщення особового складу ворога, а також ефективно вражати живу силу точними ударами. Ті частини, які вже отримали дрони, зможуть отримувати нові, якщо нададуть відеопідтвердження, що успішно використали попередні», – зазначив Максим Козицький.

Представник благодійного фонду Степан Козицький розповів, що дрони мають 7-кілометрову зону бойового застосування, а також є стійкими до ворожих засобів радіоелектронної боротьби.

«Вони можуть нести як бронебійний, так і осколково-фугасний снаряди, тобто дрон можна використовувати як проти живої сили противника, так і проти броньованої техніки. Дрон літає з швидкістю 120 кілометрів на годину, тому його дуже важко збити. Передаємо ми їх ескадрильями, в кожну з яких входять 2 мавіки, 3-D окуляри з пунктом управління та 20 дронів-камікадзе. Ескадрильєю керують троє людей для ефективного завдання уражень», – пояснив Степан Козицький.

Він додав, що в планах фонду надалі передати для військовослужбовців ЗСУ 10 тисяч одиниць подібної техніки. Дрони передають на підрозділи ЗСУ, Нацгвардії та тероборони та іншим військовим формуванням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ