Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львівському музеї історії релігії презентували виставку "Sanctum"

Проєкт "Sanctum", який презентували у Львівському музеї історії релігії, це рефлексії про святість, віру і війну художника Романа Барабаха.

Про це інформує пресслужба ЛОВА.

Львів’янин Роман Барабах – молодий, талановитий художник. З дитинства захоплювався графікою, фотографією, кінематографом. 2013 року отримав ступінь магістра у Львівській національній академії мистецтв (кафедра графічний дизайн). Навчався у творчій школі фотографії «Dominic», літній школі іконопису «Радруж». Створює комікси, ілюструє книги і журнали, працює у станковій графіці, фотографує. Сакральним мистецтвом зацікавився 2014 року, під час буремних подій Майдану.

24 лютого все перевернулося з ніг на голову. Війна. Паніка, біль, нестача кисню… молитва. Але життя продовжується. Ще вчорашній художник коміксів, графічних новел висловлює свої рефлексії про війну, святість, віру. Він малює не тільки емоційні скетчі «Рускій воєнний карабль…», «Привид Києва», «ТерОборона Києва», «Професійне вигорання рос. армії», «Росія – тюрма народів», інші. З-під пера Романа Барабаха виходять «Плач Рахиль», «Архангел Михаїл», «Святий Юрій вбиває змія», «Святий Димитрій Солунський». Не залишає байдужою ікона «Покрова Пресвятої Богородиці», – дарунок для 103-ої бригади сил тероборони у Львові.

На виставці у Львівському музеї історії релігії Роман Барабах презентував графіку пастельними олівцями. Це роздуми на тему війни, святості, сакральності, духовності. Мета автора – найшвидше зафіксувати й передати свої почуття, думки, стани, емоції глядачу. Вже і зараз. Сім великоформатних робіт (100x80) відкривають правду про російсько-українську війну. Серед них «Молитва перед боєм», «Мовчання», «Діти в бомбосховищі», «Причастя на Азовсталі», «Архистратиг Михаїл».

Після завершення виставки усі роботи можна буде придбати. Половину коштів піде в організацію української молоді «Спадщина» і дружині військового з «Азову».

Виставку можна оглянути впродовж місяця.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ