Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львівському палаці мистецтв відкрився "Весняний Салон - аукціон 2022"

Роботи понад сотні відомих українських художників презентували на виставці у Львівському палаці мистецтв у межах мистецького благодійного проєкту "Весняний Салон - аукціон 2022".
фото - пресслужба ЛОР

Про це інформує пресслужба ЛОР.

Картини можна буде придбати й так долучитися до збору коштів на закупівлю позашляховиків для українських воїнів-прикордонників. Організатори заходу - Львівська обласна організація Національної спілки художників України та комунальний заклад Львівської обласної ради "Львівський палац мистецтв".

Голова обласної організації Національної спілки художників України  Ігор Гавришкевич повідомив, що виставка триватиме до 22 червня. Саме за цей час кожен може прийти, оглянути картини та зробити свій вибір, визначитися, яке полотно хоче придбати. А  23 червня відбудеться  аукціон і в цей день картини передадуть новим власникам.  

Ігор Гавришкевич розповів, що твори мистецтва українських авторів водночас представлені й на міжнародній аукціонній платформі auctioneers. Там розпочався благодійний аукціон для допомоги дітям, постраждалим від війни - "Подаруй надію дітям". 

Присутні на заході депутати Львівської обласної ради Звенислава Мамчур, Соломія Риботицька, Сергій Дзядик привітали художників, благодійників та організаторів аукціону та подякували усім небайдужим громадянам України за громадську активність, ініціативність та солідарність у нелегкі для країни дні.

"У Львівському палаці мистецтв із перших днів війни  було багато волонтерів, колектив невтомно працює, щоб українці вистояли у боротьбі. Сьогодні знані художники віддали свої картини для благородної мети - допомоги фронту та українським дітям. Мистецька виставка у цьому приміщенні символізує відродження життя і дарує надію та натхнення", - привітала присутніх Звенислава Мамчур.

Соломія Риботицька зазначила, що українські митці ніколи не були байдужими, завжди відстоювали державність. Вона розповіла, й що до цього благодійного проєкту долучилися працівники Львівської національної академії мистецтв,  Львівського державного коледжу декоративного і ужиткового мистецтва імені Івана Труша.

"Ми живемо в історичні часи, коли наша нація бореться за майбутнє. І це велика честь жити та діяти разом задля перемоги. Кожен має поставити собі мету. Хтось намалював картину, хтось може купити її, хтось розповісти про аукціон. Треба залучати все більше людей до такої роботи, таких заходів. Разом із нашими мужніми захисниками усі ми маємо з подвійною енергією йти вперед", - закликав Сергій Дзядик.

Організатори запрошують відвідувачів на виставку та аукціон,  а також зазначають, що на кожному лоті  буде нанесено пам’ятний напис про те, що ця картина придбана власником у 2022 році з метою надання допомоги Збройним Силам України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ