Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львівському театрі ляльок думають над відновленням музею

У Львівському академічному обласному театрі ляльок планують створити сучасний інтерактивний музей ляльки, що буде частиною загальної концепції лялькової території музею. Про це журналісту Гал-інфо розповіла Уляна Мороз, директор театру.

«Музей ляльки в нашому театрі представляв собою дві кімнати, де розміщували ляльки з вистав, котрі уже не грають на сцені. Ляльки з 50-х, 60-х років пилились в музеї котрий поступово перетворився на несучасний досить дивний об’єкт. Згодом, іще до мого приходу на посаду директора (Уляна Мороз очолила театр 13 березня 2017 року, - ред.) тут було проведено ремонт. На сьогодні це сірі стіни, стерильний простір», - розповіла Уляна Мороз.

За словами директора з відкриттям музею не слід поспішати. «Необхідно зрозуміти яку концепцію ми хочемо втілити у музеї. Чи це буде експозиція від найпростішої до найскладнішої ляльки, чи тут слід показати історію театру, чи історію світового розвитку театру ляльки. Ідея полягає в створені загального лялькового простору включно з зупинкою, фасадом, партком перед театром, частиною котрого буде музей», - зазначила Уляна Мороз.

Дирекція театру розуміє, що до сучасного театру є зовсім інші вимоги як раніше. «Це повинні бути не лише шафи та скла в яких пилюжаться ляльки. Музей має бути інтерактивним, цікавим для дитини, де можна було б порухати представленими ляльками. Не варто поспішати з відкриттям музею. Потрібно добре обдумати концепцію. Для реалізації будемо залучати спонсорів. Благо люди котрі готові йти на співпрацю є», - додала Уляна Мороз.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ