Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові всьоме відбудеться Перегляд сучасного польського кіно. Програма

З 12 по 21 жовтня у Львові триватиме VII Перегляд сучасного польського кіно "Під Високим Замком". Цьогоріч глядачам представлять 20 найкращих стрічок, створених польськими режисерами впродовж 2017 -2018 років.

VII Перегляд сучасного польського кіно "Під Високим Замком" у Львові. Фото: Гал-інфо

Про це сьогодні, 9 жовтня, під час прес-конференції розповів Генеральний Консул Республіки Польщі у Львові Рафал Вольські, передає кореспондентка Гал-інфо.

За його словами, головною метою Перегляду є промоція польського кіномистецтва, а також піднесення загального рівня знань про культурну спадщину, історію та сучасні суспільні проблеми Польщі. 

"Рік проведення цьогорічного Перегляду є винятковим, адже сто років тому, після завершення Першої світової війни, Польща стала повертати собі свою незалежність після тривалої неволі. Саме тому в програмі не забракне акцентів, пов'язаних з останніми століттями в історії Польщі", - зазначив Рафал Вольські.

Як відомо, під час цьогорічного Перегляду глядачам представлять 20 польських стрічок, повно- та короткометражних. У програмі заходу - і романтичні комедії, й історичні драми, і сімейні фільми. Своєрідною родзинкою VII Перегляду у Львові стануть 4 повнометражні фільми, а саме історична драма "Дивізіон 303. Правдива історія", а також номінанти 42 кінофестивалю у Ґдині "Тиха ніч", "Птахи співають у Кіґалі" та "Найкращий".

VII Перегляд сучасного польського кіно "Під Високим Замком" у Львові. Фото: Гал-інфо

Окрім кінопоказів, в межах фестивалю також відбудуться два музичні концерти, нічний кіномарафон, квест "Політ над Львовом", виставки та зустріч з польським актором, володарем кінонагороди "Золотий Лев" Аркадіушем Якубіком. 

Зазначимо, вартість квитка на один кіносеанс - 35 гривень. 

Детальна програма заходу - за посиланням

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ