Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові 5 липня розпочинається Місяць авторських читань 2017

У Мистецькому Об’єднанні «Дзиґа» (вул. Вірменська, 35) з 5 липня до 4 серпня щодня о 19.00 Львів зустрічатиме українських, чеських, польських та словацьких авторів, а о 20.30 – почесних гостей фестивалю, грузинських письменників та письменниць. Про це повідомили в прес-службі Львівської міської ради.

Усі авторські читання у межах фестивалю відбуваються мовою оригіналу, а публіка тим часом слідкує за перекладами творів на субтитрах. Тому МАЧ – це справді близьке знайомство з літературою; це занурення у звучанні мов і нагода дізнатися з перших вуст про культури країн-учасниць. 31 день, 62 літературних зустрічі, 450 годин читань, 5 міст та 5 країн, і 22 000 км в дорозі – ось лише кілька показників, які роблять Місяць авторських читань найбільшим транскордонним літературним фестивалем Центральної Європи.

Польське представництво на МАЧ 2017 найбільше зачепить любителів «літератури факту»; Чехію презентуватимуть вісім дуже різних письменників – «від жаху до сатири»; словацька «велика сімка» обіцяє продемонструвати спадковість літературних поколінь та найвідоміших авторів старшої генерації. Українська «десятка» також запропонує непересічних гостей, що задовольнять будь-який читацький смак: Микола Рябчук, Наталка Білоцерківець, Максим Дупешко, Юлія Мусаковська, Олексій Чупа, Анастасія Косодій, Анастасія Левкова, Сергій Осока, Таня Малярчук та Олена Гусейнова читатимуть у Львові на МАЧ 2017. Модеруватимуть зустрічі відомі літературознавці, перекладачі, автори – Юрій Кучерявий, Андрій Дрозда, Ганна Улюра, Маріанна Кіяновська, Мар’яна Савка, Галина Крук, Олександра Ковальчук, Ірина Забіяка, Тетяна Окопна, Олеся Яремчук, Тамта Гугушвілі, Сергій Лазо, Наталя Трохим, Оксана Васьків, Софія Челяк, Вікторія Швидко, Юрій Завадський та ін.

Довідка

Місяць авторських читань заснований 1999 року охоплює тепер Львів, Вроцлав, Кошице, Остраву і Брно. У 2016 завдяки МАЧу Львів відвідали 30 відомих іспанських літераторів, публікації про місто з’явилися у багатьох іспаномовних виданнях світу. У 2017 львів’яни мають нагоду познайомитися з особливою, давньою та водночас сучасною культурою Грузії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ