Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Львові дітям, батьки яких загинули на війні, виплачуватимуть 50 тисяч гривень

У Львові напрацювали нову програму допомоги дітям, батьки яких загинули на війні. Йдеться про щорічну одноразову допомогу у розмірі 50 тисяч гривень на навчання та оздоровлення дитини, що втратила на війні батька або матір.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий у телеграм

Програму планують затвердити напередодні Дня Незалежності України, під час сесії Львівської міської ради. Наразі програма підтримки унікальна для України.

«Майже кожного дня ми прощаємося з нашими Героями. І найскладніший момент – висловлювати співчуття, особливо дітям, які втратили своїх батьків. Це назавжди змінює щось у тобі. Громада міста має дбати про кожну дитину, яка втратила свого тата чи найрідніших. Тому спільно з депутатами міської ради ми прийняли рішення встановити щорічну допомогу у розмірі 50 тисяч гривень кожній дитині до її повноліття. Ці кошти вони зможуть використати для свого навчання або оздоровлення. Така позиція громади», – зазначив мер Львова Андрій Садовий.

У міському управлінні соціального захисту зазначають, що фізично гроші зможе отримати опікун. Станом на 14 серпня у Львівській громаді проживає 415 дітей, яким передбачена така виплата.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ