Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У Львові горів геріатричний пансіонат: помер 68-річний чоловік

Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: ДСНС
Фото: з Facebook-сторінки Максима Козицького
Фото: з Facebook-сторінки Максима Козицького
1/3
28 січня о 19:52 надійшло повідомлення про пожежу м. Львові вул. М. Печери в геріатричному пансіонаті. Про це повідомили у пресслужбі ДСНС Львівської області.

Займання виникло в одній з кімнат на 2 поверсі пʼятиповерхової будівлі. На момент прибуття вогнеборців до місця виклику 2 поверх був заповнений димом.

Вогнеборці врятували з задимленої кімнати чоловіка. Також, аби гарантувати безпеку спільно з правоохоронцями та персоналом проводилась евакуація людей з інших поверхів.

Евакуйовано 130 людей.

О 20:27 пожежу ліквідовано.

Внаслідок займання одна людина постраждала.

Причину виникнення займання встановлюють правоохоронці.

Як розповів Максим Козицький, більших масштабів надзвичайної ситуації вдалося уникнути завдяки тому, що у листопаді-грудні 2023 року у цьому закладі провели комплекс робіт з обслуговування протипожежної системи. Тоді замінили близько 300 сигнальних датчиків, які попередили про пожежу і дозволили оперативно евакуювати підопічних пансіонату.

«Однією з версій, чому могла статися пожежа, є куріння у кімнаті. Точну причину займання встановлюють правоохоронці. Світла памʼять померлому. Інші люди та приміщення не постраждали.

Нагадаю, учора, 28 січня, близько 19:50 зайнялася кімната на другому поверсі Львівського геріатричного пансіонату, у якій проживав та на момент загоряння перебував 68-річний чоловік.
Викликали вогнеборців. Вони допомогли евакуювати 130 людей. У тому числі чоловіка зі задимленої кімнати. На жаль, дорогою до медзакладу він помер», – розповів очільник.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ