Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові мешканці будинку власним коштом реставрують дім

Фото: Гарда
Фото: Гарда
Фото: Гарда
Фото: Гарда
Фото: Гарда
Фото: Гарда
Фото: Гарда
Фото: Гарда
1/4
У пам’ятці архітектури на вулиці Рутковича, 12 мешканці будинку самостійно фінансують відновлення під’їзду.

Про це повідомляє реставраційна майстерня "Гарда".

Роботи розпочали з реставрації ліпнини та каменю у вхідній частині під’їзду. Допомагає мешканцям краківська реставраційна фірма Revive Konserwacja Zabytków.

Далі на черзі — поліхромні (кольорові) розписи у самому під’їзді.

Як кажуть у "Гарді", будинок на Рутковича, 12 у Львові є пам'яткою місцевого значення. Його мешканці створили дуже дієве ОСББ. Раніше у межах програми міста вони відреставрували пару дерев’яних дверей. Також фахівці GIZ Ukraine тут обстежили систему водовідведення, бо для такого будинку важливо забрати зайву вологість.

“На прикладі цього будинку ми хочемо показати комплексний підхід до реставрації під’їздів в історичній частині міста. Тутешні розписи не є надто особливі, але і вони, і ліпнина, і двері, і бруківка збереглися і мають бути не просто поремонтовані, а саме відреставровані. І я дуже тішуся, що в цьому будинку живуть люди, які розуміють цінність реставрації, які вирішили самі профінансувати роботу фахівців і відновити все комплексно”, — зазначає засновниця реставраційної майстерні "Гарда" реставраторка Ірина Гірна.

Реставраційні роботи у будинку триватимуть щонайменше до кінця року. На їх виконання, спільно з Львівською міськрадою, реставратори та мешканці оформили всі необхідні документи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ