Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові на найбільшому органі України німецький віртуоз виконає прем'єру

25 та 26 січня о 19:00 у Львівському органному залі відбудеться світова премʼєра твору видатного українського композитора Леоніда Грабовського “STR-O(r)GAN”. А виконає премʼєру німецький органіст-віртуоз Якобус Ґладзіва, який вже не вперше приїздить з концертами підтримки до України, — інформує ЛМР.

Твір, який Леонід Грабовський написав у 2020 році на замовлення Львівського органного залу, буде вперше виконано на найбільшому історичному органі України “Rieger-Kloss”. Органіст з Берліна Якобус Ґладзіва поєднав гостросучасний твір з ніжними бароковими мотетами Жана-Батиста Люллі. Таку програму він виконає разом із солістками Львівського муніципального хору «Гомін»: Галиною Гончаровою (сопрано), Анастасією Яценко (сопрано) та Інною Торбич (меццо-сопрано).

Якобус Ґладзіва є одним з найбільш різносторонніх церковних органістів Німеччини свого покоління. З Україною музиканта повʼязує не лише музика — дружина Якобуса українка і саме завдяки їй музикант став більше цікавитись українською культурою та мистецтвом.

Щодо причини своїх приїздів до України Якобус говорить так: «Люди спраглі культури та концертів. Тому я почуваюся тут потрібним. Молода публіка, молода країна – я хочу висловити своє захоплення та свою підтримку під час війни».

До програми концертів, з якими Якобус приїжджає до України, він завжди додає твори українських композиторів, щоразу різних. Він добре знайомий з українською музикою та має багато творів українських композиторів в репертуарі.

Львівський органний зал запрошує на концерти «Німецький віртуоз Яукобус Ґладзіва» 25 та 26 січня. Квитки можна придбати за посиланням або у калі Органного.

Більше інформації завжди доступно на сайті Органного залу, та комунікаційних майданчиках Instagram, Facebook.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ