Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові нагородили переможців композиторського конкурсу ім. Мирослава Скорика

1 жовтня у Львівській національній філармонії імені Мирослава Скорика відбулося нагородження переможців Другого Всеукраїнського композиторського конкурсу імені Мирослава Скорика. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.
Фото: Львівська ОВА

Згідно з умовами конкурсу у ньому могли взяти участь композитори, які є громадянами України та яким цьогоріч виповнилося не більше 40 років. На конкурс подавалися твори для симфонічного оркестру без застосування електроніки чи мультимедіа. Однією з умов також була необхідність написання твору у цьому ж році, а він не повинен бути публічно виконаним до подачі на конкурс.

"Скорик є неоціненною і можливо навіть не до кінця дослідженою особистістю, тому нам потрібно не лише захоплюватися його творчістю, але й плекати нові таланти. Саме подібні конкурси дають змогу відкрити світові молодих композиторів та познайомити ширше коло поціновувачів класичної музики з їх творчістю. Ми повинні виховувати високоосвідчену та здорову молодь і саме культура у цьому процесі відіграє помітну роль. Я вітаю цьогорічних призерів та бажаю подальших творчих здобутків і музичного визнання", - зазначив у межах вітального слова заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.

Відтак переможцями цьогорічного конкурсу стали:

  • лауреат I премії - Юрій Пікуш (м. Дніпро), концерт для віолончелі та оркестру «Concellastra;
  • лауреатка ІІ премії - Рената Сокачик (м. Ужгород), поема для контрабаса та оркестру «Antonych-fragments»;
  • лауреат ІІІ премії - Нікіта Іванченко (Маріуполь), концерт для віолончелі та оркестру «Картини війни».

Їх відзначили винагородами у розмірі 200, 170 та 130 тисяч гривень. Також спеціальну премію Конкурсу від Оани та Сімона Камартін (Швейцарія, грошовий еквівалент - 750 євро) присудили львів'янину Остапу Мануляку за його твір для контрабаса та оркестру «Монолог-діалог-полілог».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ