Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Львові нагородили переможців Кубка Львівського гарнізону

20 грудня на відновленому легкоатлетичному манежі з велотреком Навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборони України нагородили переможців Кубка Львівського гарнізону з легкої атлетики.
Фото: ЛОР

Участь у змаганнях взяли команди Харківського національного університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба, Військового інституту танкових військ Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут”, Львівського університету внутрішніх справ, Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, Національної академії сухопутних військ України імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Участь в урочистостях взяли представники Міністерство молоді та спорту України, Міністерства оборони України, Федерації легкої атлетики, ректори профільних навчальних закладів, військовослужбовці Збройних сил України, обласної та міської влади Львівщини.

Від імені Львівської обласної ради учасників змагань привітав і вручив нагороди переможцям бігу на одну милю серед чоловіків в.о. керуючого справами Ярослав Гасяк. «Хочу подякувати вам за участь у змаганнях, і спортивний дух, який ви розвиваєте. Дійсно, приказка, в здоровому тілі – здоровий дух є актуальною сьогодні і для наших спортсменів і для наших захисників. Хочу подякувати також керівництву всіх закладів, які взяли участь у змаганнях. Ви є гордістю Львівщини. А також подякувати всім, хто долучився до відновлення спорткомплексу. Вірю, що присутні тут спортсмени гідно представлять Львівщину на багатьох українських і міжнародних майданчиках», – сказав Ярослав Гасяк.

Кубок переможцям змагань, курсантам Національної академії сухопутних військ України імені гетьмана Петра Сагайдачного, вручив Начальник Львівського гарнізону, генерал-лейтенант Павло Ткачук.

«Спорткомплекс і велотрек є надзвичайно величною і потужною спортивною спорудою, перлиною Львова. Завдяки зусиллям влади ми відновили храм фізичної підготовки наших воїнів. Коли в умовах війни і російської агресії нам доводиться захищатися, одним із пріоритетів є фізична загартованість і фізична підготовка кожного воїна. І мені приємно, що тут сьогодні стоять перші учасники змагань у цьому комплексі, моя рідна Національна академія сухопутних військ, а також навчальні заклади зі Львова і інших областей України. Без фізичної загартованості не можна досягти перемоги, яка нам потрібна якнайшвидше», – зазначив Павло Ткачук.

Нагадаємо, що легкоатлетичний манеж з велотреком (відомий також як велотрек СКА) — спортивна споруда у Львові, що спеціалізується на проведенні велосипедних та легкоатлетичних змагань. Є єдиним критим велотреком в Україні. Відкрито комплекс у 1980 році. Уночі 10 червня 2018 року на велотреку спалахнула масштабна пожежа.

Відтоді велотрек не працював. Вартість реконструкції у 2020 році становила майже 150 млн грн. Нещодавно була проведена сертифікація легкоатлетичного манежу, який тепер відповідає 5 категорії ІААФ International Association of Athletics Federations. Це дозволяє проводити національні і міжнародні змагання з легкої атлетики.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ