Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У Львові негода знову завдала чималих збитків

У середу, 30 червня, у Львові надвечір знову відбулася потужна буря, яка завдала місту чималої шкоди.
фото - пресслужба ЛМР

Пресслужба ЛМР зазначає, що наразі усі районні адміністрації міста сформували бригади та обстежують місто щодо пошкоджень через негоду.

Зокрема у себе на сторінці у мережі Facebook мер Львова Андрій Садовий зазначив, що цього разу гроза закінчилась швидше, але принесла чимало шкоди.

За його словами, на кілька шкіл та закладів культури впали дерева та обвалилися фасади історичних будівель.

Найбільше шкоди принесли підтоплення вулиць: Київської, Сахарова, Наливайка, Дорошенка, Фурманської, Під Дубом.

Також через падіння дерев призупинено рух електротранспорту, є складнощі з проїздом громадського транспорту в районі Привокзальної та у Винниках.

Андрій Садовий запевнив громаду, що комунальні служби вже працюють. Також очільник міста зазначив, що ніхто не постраждав.

Як повідомив керівник Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля, в районі виявлено дві ділянки, де підтоплено дороги, – вул. Фурманська та вул. Під Дубом. Наразі повідомлено про падіння дерев на 4 вулицях – вул. Чайковського, Дудаєва, Стефаника, пр. Свободи. Є звернення щодо пошкодження покрівель на вул. Спадистій та Федорова.

«Зараз усі комунальні служби збирають інформацію про пошкодження, завдані негодою, та формують аварійні бригади для ліквідації цих пошкоджень. Загалом наразі маємо менше звернень від мешканців, ніж було кілька днів тому, коли містом пройшлась сильна буря», - розповів Андрій Зозуля.

У Франківському районі станом на зараз зафіксовано підтоплення на вул. Сахарова і вул. Городоцькій, через що був зупинений рух транспорту. Зараз вода починає сходити. По вул. Городоцькій і вул. Науковій виявлені повалені дерева. Наразі виявлено 10 повалених дерев і 2 пошкоджені дахи.

У Личаківській районній адміністрації повідомили, що у порівнянні з негодою, яка вирувала у п’ятницю, 25 червня, наслідки сьогоднішніх опадів не є такими критичними. Є незначні підтоплення. Найбільше на вул. Богданівській, вочевидь їх спричинило зірване вітром листя з дерев, тож зараз оперативно застосують технікою зі щіткою, яка очистить дощоприймачі, щоб вода зійшла. Наразі зафіксовано падіння дерева на вул. Богданівській перед мостом, а також на вул. Мучна, 65. Аварійні бригади туди вже виїхали. Також впала гілка на вул. Піскова-Солодова, її вже оперативно прибрали.

У Сихівському районі значних пошкоджень поки не виявлено. Бригади ЛКП обстежують територію району. Виявлено одне повалене дерево на розі вул. Скорини,6 – вул. Бондарська, 16. Дерево впало на проїзну частину і перекрито дорогу для проїзду транспорту. Туди вже виїхали ремонтні бригади.

«Орієнтовно 8 дерев впало та поламало гілки на Левандівці в районі вулиць Калнишевського-Низинна, Сяйво-Повітряна і на Городоцькій. Вода сходить, аварійні служби працюють, виїхали на розкрижування дерев, продовжуємо обстежувати територію району. У приватному будинку на вул.Пілотів підірвало дах. Дуже багато внаслідок негоди нарвано листя, яке спливало з водою і позабивало дощоприймачі», - розповіла голова Залізничної РА Ірина Джурик.

За оперативною інформацію, у Шевченківському районі виявлено 10 повалених дерев.Зіірвало дах на вул. Б. Хмельницького, 125, куди скеровано ЛКП для обстеження. Найбільш підтоплені вул. Торф’яна, вул. Мазепи. На пр. Чорновола вода повністю зірвала всі люки від колектора.

Міський електротранспорт наразі не працює. Представники ЛКП «Львівелектротранс» обстежують мережі.

Львівська міська рада просить мешканців оперативно інформувати про усі пошкодження, завдані негодою, на телефон «Гарячої лінії міста» 15-80, аби комунальні служби могли вчасно ліквідувати їх.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ